Mahle

Povijest ovog proizvođača započinje 1920. godine i predstavlja neprekinuti niz inovacija. Tako je i danas kad Mahle iznenađuje uvijek novim vrhunskim tehnološkim riješenjima iz svog istraživačko razvojnog centra u Stuttgart-u i regionalnih razvojnih centara Detroit, Sao Paolo i Tokyo.

Preciznost i kvaliteta u svakom detalju

Za sve vrste motora, Mahle u svojim pogonima širom svijeta proizvodi: klipove do Ø650mm, karike, osovinice klipa, košuljice cilindara, blokove motora, glave motora, bregaste osovine, podizače ventila, klizne ležaje, filtere itd.

Mahle klipovi su ugrađeni u 70% zapadnoeuropskih automobila, što ne čudi ako se zna da je Mahle vodeći svjetski proizvođač klipova. Uz snabdijevanje najpoznatijih svjetskih proizvođača automobila dijelovima za prvu ugradnju, MAHLE je jednako aktivan i na tržištu rezervnih dijelova. Mahle rezervni dijelovi su istovjetne kvalitete kao i dijelovi za prvu ugradnju.

Filteri zraka za sve vrste motora

Mahle  je 1925. godine pokrenuo proizvodnju filtera za ulje, zrak i gorivo. Danas je Mahle Filter među vodećim europskim proizvođačima filtera za prvu ugradnju u osobna vozila, kamione, poljoprivredne strojeve, autobuse, kompresore, građevinske strojeve, brodove, specijalne strojeve i industrijskia postrojenja.

Primjena u svim granama auto sporta

Još jedna potvrda tehnološke superiornosti i vrhunske kvalitete Mahle  proizvoda je njihova primjena u svim granama auto sporta. Već više od 75 godina u većini utrka za Velike Nagrade, pobjeđuju motori opremljeni Mahle kovanim klipovima i Mahle-Nikasil cilindrima. Mahle godišnje isporučuje oko 50 000 klipova za motore Formule 1. U toj kraljevskoj disciplini auto sporta, Mahle je tijekom 2003 g. snabdijevao klipovima i ostalim vitalnim dijelovima motora šest od deset timova, među kojima treba istaći pobjednički Ferrari Michaela Schumahera.

Kako u Formuli 1, tako i u drugim vrstama utrka, sve poznatije ekipe se skoro bez izuzetka pouzdaju u Mahle proizvode, koji i u uvjetima povećanih termičkih i dinamičkih opterećenja potvrđuje visoku kvalitetu, pouzdanost i tehnološku superiornost. U posljednjih dvanaest godina, na utrci 24 sata Le Mana, svi pobjednički bolidi su bili opremljeni klipovima i cilindrima proizvedenim u Mahle motorsport pogonu u Felldbach-u.

Mahle
Elring
Metelli
Sasic
Ferodo
Swag
Quinton Hazell
Ford